Sunday, 8 December 2013

... andai aku tidak pernah dilukai..
... pasti diri ini mudah menerima huluran cintamu..

Wednesday, 4 December 2013

diriku tak diperlukan

Assalamualaikum peeps!

Harini taknak cerita pasal herbalife.dah lama pendam.tapi harini i need to express my feeling.biarkan apa mereka kata.tak suka jangan baca.

Hidup sekarang tengah diduga.aku makin hilang arah. Hilang semangat untuk bekerja,untuk meneruskan hidup.. keluarga hanyalah pengubat lukaku..yang membuatkan ku utk terus hidup..

Mereka ingin mengata.aah biarkan...

Aku xkisah mereka berkata apa.mereka tolak aku.salah aku..sisihkan aku..baru aku tau sapa teman sapa lawan..aku sunyi..tiada teman utk mengadu dan mendengar resahku.. tapi aku tak dapat maafkan diriku,kerana membiarkan ini berlaku..entah bila..

Hatiku luka.. sampai deria rasaku kebas..

Kerana terlalu percaya, aku sering terluka..

Janji-janjimu, semakin melupakan.. aku dilupakan.. aku disisihkan..

Seandainya aku masih diperlukan...







Wednesday, 17 July 2013

rambling

Bismillah..
Assalamualaikum dan ramadhan kareem=)

Tak tau nk luah apa but a little sharing.

Changing myself,changing the way im think,
Changing my relation with people and most important with Allah..

Semua ni atas usaha dan doa.walaupun belum sepenuhnya.bersyukur je dan Allah akan cukupkan segalanya.Betul.there's something nak cerita dalam facebook, tak boleh terlalu sharing..dalam blog pun same.hihi..sorryy!

Apa yang aku merepek ni! Argh sorry lagi :p

Nak carik nutrition during ramadhan,contact je
0134222505.for 1st time customer saje

Tuesday, 18 June 2013

Pengalaman ke Extravaganza Bangkok 2013

Salam semua...
Sawadikap.Selepas blk dari siam,saya akan cuba sedaya upaya untuk bercakap dalam bahasa malaysia kali ni ;P teehee..


Been to Bangkok since 12 June for Extravaganza Herbalife. Ini salah satu event terbesar herbalife di Asia Pasifik. Untuk orang pertama cam aku ni pegi ke event besar gile tu, memang jakun jap! =P gempak giler. Tak tercapai dek akalmu la.




Kitaorang kat sana lebih kurang selama 6 hari. 3 hari berjalan, 2 hari training. Okla kan kire lawatan sambil  belajar pun boleh jugak la=) Aku blur2 bile sampai registration kt extravangaza tu. bapak besar dewan yg boleh fix 26000 pax. Mashallah! ramai sangat orang. Aku jumpa macam2 orang, macam2 ragam. Ada dari taiwan, hongkong, macau, indonesia, singapore, australia etc. and penyertaan paling ramai adalah dari Malaysia! perghhh herbalife kat malaysia memang BOOMING skrg! Maknanya bisnes ni memang achieveable la kan.

Kat sana, semangat kenegaraan memang tinggi. Semua orang respect to each other. We love each other because we are 1 Herbalife ;) Terngiang-ngiang lagu2 kat event sana.

Kat sana banyak yang aku belajar. Belajar dari Doctor behind the product. Yang buat aku bangga sebab Dr David Heber tu explain setiap perkara penting dalam herbalife. We are transparent. Allahuakbar! Kat sana bole jumpa dengan kepala mata sendiri orang yang dah makan product lebih 30 tahun, sangat -sangat cantik and anti ageing.Semua kesan produk ohkeh =) Sangat believe pada product and marketing plan.Aku rasa korang kena pergi sendiri baru korang sendiri rasa camna aku rasa lepas event tu.

Sekarang mood yang tak sabar untuk coach new customer and follow up existing customer. Akan aku share setiap apa aku belajar kt extravaganza tu nanti dengan semua customers aku=)



Till then,
Wassalam.

Feel free to talk I wont bite Fara 0134222505

Tuesday, 28 May 2013

Assalamualaikum..
Helooo!

Diam2 xdiam xlama lagi dah nak masuk Syaaban.Lepas tu masukla Ramadhan. Ni la bulan terbaik untuk kita meningkatkan amalan kita.Try2 puasa setelah lebih setahun tak puasa.Barula perut tak terkejut. Alhamdulilah jugak ni tahun kedua berpuasa dengan herbalife. Mula-mula tak perasan bila puasa last year tak kena langsung gastrik.Sedang sebelum tu, memang tak sah kalau tak ponteng sebab gastrik. Ni semua datang dari Allah melalui Herbalife!

Nak share. Dulu sahur makan tak menentu.Kadang-kadang makan cereal with milk.Kadang-kadang mkn roti.Kadang-kadang nasik.Kadang-kadang tak makan langsung.Ingat bila tak makan bole lose weight hehe.Hampeh je!Bila berbuka pula, carik makanan bergulai, nasik kerabu, ayam golek.Pergh! mau perut xterkejut.Panas je perut dalam ni.

Tahun ni tahun kedua.Tak sabar nak puasa dengan Herbalife. Kalau dulu puasa sorang-sorang je, tapi tahun ni inshallah mama, papa and adik akan mula dengan nutrisi ni time sahur. =)

So kepada sesiapa yang masih mencari makanan sahur yang sihat, yang tak nak perut terkejut sampai tercirit birit, saya highly recommendkan pakej herbalife ni.


Nak join pertandingan turun berat badan Oh!My kg! ?? Still dibuka. Hadiah wang tunai dan TV plasma menanti pemenang musim ke 10 ni! Lekas book your appointment!

Feel free to talk I wont bite Fara 0134222505

Saturday, 25 May 2013

Ulang tahun kelahiranku

Assalamualaikum wbt..
Lama giler xmenulis. bersawang dah ni. Ni la akibatnya bila xbanyak membaca jadi xbanyakla nak mengomelnya mungkin aku ni bukan kategori yang rajin menulis kot.Teeeehee (alasan!)

25 May 2013. Birthday aku yang ke 25. 25 tahun pada 25 May. Aku rasa sangat2 simboliknya.Semoga pada usia ni aku menjadi lebih matang, lebih penyabar dan menjadi hamba Allah yang taat, anak yg solehah dan dipermudahkan hidup aku. Sebenarnya banyak perangai aku yang nak aku perbetulkan lagi.Biasala mana ada manusia yang sempurna.

hmm setahun yang lepas, aku baru kenal herbalife. Still sebagai pengguna lagi. Sekarang alhamdulilah dh upgrade. Dapat tolong org rasa apa yang aku rasa. Rejection ada jugak sikit2. Tapi takpe. Setahun lalu bekerja di tempat lain. Setahun lalu pakai kete mama.Semua tu perancangan Allah. Betul, kita hanya perlu rasa bersyukur je, maka Allah akan cukupkan yang lain. Semua tu nikmat Allah. Subhanallah.

Aku pikir balik, if we dream kita kena visualizekan dream kita baru kita nampak.Then aku try tulis besa2 depan cermin muka umah yang aku nak jadi supervisor dalam herbalife. Rupanya betul.When we visualize the dream automatically kita rasa xsenang kalau xcapai dream tu.Paham x maknanya kat sini? hihi So lepas ni mmg kena visualize dream aku la.

Alhamdulilah tahun ni banyak sangat rezeki Allah bagi.Dia Maha Adil.semua Dia bagi tepat pada waktunya.Baik pada famili aku dan pada aku sendiri.

Pasal herbalife, aku try to be back on track.Aku selalu banyak sangat doubt hehe xtau kenapa. Sedangkan sepatotnya aku belasah je buat.Doakan supaya aku sentiasa istiqomah.Paling penting why aku dalam herbalife? aku nak time freedom.Aku nk duduk rumah spend masa dengan mak ayah aku je tanpa kire waktu cuti or kerja.Aku nak sangatt sangat!  Sebab aku tau kalau aku kerja makan gaji mungkin masa tu agak terhad and kena tunggu waktu cuti.

Antara wishlist aku let say 1 hari nnt aku terlupa..
i. Nak saving duit dalam bank

ii. Nak samsung S4 sebab phone skrg cm dh mintak tuka je.

iii. Nak travel



iv.Dipertemukan jodoh.Aku nak kawen dalam tahun ni or tahun depan.








Kalau untuk jangka waktu panjang or utk start tahun depan aku nak g umrah, buy sport car yang dua pintu jee =) Inshallah. Wahai hati tolongla kuatkan dirimu. Aku tau Allah akan menguji aku untuk tengok samada betul ke tak aku kuat dengan kehendak aku tu.





Ini antara wishlist aku.Tu roughly.Aku cuba buat yang terbaik.Take one at a time.


If ada sesiapa yang nak turun berat badan dengan sihat hubungi saya segera!

Feel free to talk I wont bite Fara 0134222505

Wednesday, 26 September 2012

Shake Party mode is ON!



Contact me to more info
Fara 0134222505